Us convidem a presentar els vostres curtmetratges per participar en el concurs i competir pels premis del festival. Ens agradaria rebre obres originals, propostes interessants de diferents temàtiques i punts de vista. Acceptem obres de ficció i no-ficció de màxim 30 minuts. Llegiu bé les bases per saber si el vostre curt pot participar en el concurs i feu-nos saber si teniu algun dubte. El que heu de tenir en compte és que aquest festival té dues seccions dirigides a realitzadores de més de 18 anys: Barcelona en curt i Megacurt. Aquestes dues seccions tenen un premi cadascuna atorgat pel nostre jurat i a més a més, els curts que participen en totes dues seccions competeixen pel Premi del públic.

Barcelona en curt

La secció “Barcelona en curt” premiarà el millor curt que tingui una connexió clara amb el territori i els barris de Barcelona i en faci una referència directa. Per participar en aquesta secció és indispensable que el curt estigui rodat a Barcelona i que almenys una de les seqüències s’hagi rodat en un exterior fàcilment reconeixedor d’algun dels barris d’aquesta ciutat. Aquesta és una ciutat molt fotogènica de 10 districtes o 73 barris on passen milers d’històries dignes d’explicar durant l’any. Història, arquitectura, política, vida quotidiana, històries personals de petits o grans herois, la ciutat literària, les arts i els oficis, ens agradaria veure tot el que pots explicar amb imatges i en un màxim de 30 minuts.

El premi al millor curt d’aquesta secció són 1.250 euros.

Megacurt

La secció “Megacurt” premiarà el millor curt sense cap restricció respecte a la localització de les obres. Aquí es poden presentar totes les obres que han estat rodades en altres ciutats o només en interiors sense cap referència d’espai o temps. En aquest cas també hi ha una infinitat de temes per escollir, i com més original sigui la història, millor.

El premi al millor curt d’aquesta secció són 1.000 euros.

 

Bibliocurts Jove

Com a novetat des de la 3a edició de Bibliocurts, el festival presenta una secció anomenada Bibliocurts Jove. En aquesta poden participar les obres de joves realitzadors entre 14 i 18 anys. Els curtmetratges seleccionats es presentaran en una projecció única durant el festival i competiran pel Premi Bibliocurts Jove. Per l’edició 2018, aquest premi que atorga el jurat de Bibliocurts són 5 pel·lícules en DVD de la distribuïdora Cameo  un lot de llibres de l’editorial Blackie Books i, com a novetat, l’escola d’escriptura-Laboratori de les Lletres ofereix al guanyador una plaça al curs Narrativa per a Joves (15h) dirigit a joves d 13 a 18 anys.

T’agrada escriure? Et trobes sovint imaginant històries, personatges, mons fantàstics? Vine al curs de Narrativa per a joves del Laboratori de Lletres i impulsa la teva creativitat. Troba la teva pròpia veu i aprèn a escriure les teves pròpies històries en un ambient divertit i distès amb altres joves com tu! El Laboratori de Lletres és una escola d’escriptura nascuda el 2011 a Barcelona, que té com a objectiu principal acompanyar l’alumne en el camí de l’aprenentatge de l’escriptura. No som una fàbrica d’escriptors, sinó la casa de tots aquells que gaudeixen escrivint i aprenent. Aquí pots visitar el web del Laboratori de Lletres.

Premi del Públic

El Premi del Públic s’atorga després de les votacions dels espectadors a final de cada sessió dels curts presentats a les categories Megacurt i Barcelona en curt. Des de la primera edició de 2014, Bibliocurts compta amb l’aportació de la plataforma de cine online Filmin i de la distribuïdora Cameo, que ofereixen una subscripció premium de 12 mesos i un lot de 5 DVD respectivament. Per tercer any consecutiu, l’Escola de guió i creació audiovisual Showrunners BCN ofereix una plaça per un dels seus cursos monogràfics de 18 hores. Són cursos focalitzats en determinats aspectes del guió, com ara l’anàlisi, els diàlegs de comèdia o la crítica de sèries, entre altres. El guanyador del premi del públic podrà escollir el que desitgi per cursar-lo durant l’any 2019. Com a novetat d’aquest any, Americana-Festival de cinema independent nord-americà de Barcelona, col·labora amb el nostre festival per oferir al guanyador del Premi del Públic un abonament per veure pel·lícules durant la seva propera edició (5 al 10 de març de 2019).

fmlogocameonegrelogo americana + baselineCAT_QUADRAT_POSITIUBB_logo_grande