Bibliocurts_PROMO_01 Audio ALBERTO_NO LOCUCIO.00_00_29_21.Still010

Us convidem a presentar els vostres curtmetratges per participar en el concurs i competir pels premis del festival. Ens agradaria rebre obres originals, propostes interessants de diferents temàtiques i punts de vista. Acceptem obres de ficció i no-ficció de màxim 30 minuts. Llegiu bé les bases per saber si el vostre curt pot participar en el concurs i feu-nos saber si teniu algun dubte. El que heu de tenir en compte és que aquest festival té dues seccions dirigides a realitzadores de més de 18 anys: Barcelona en curt i Megacurt. Aquestes dues seccions tenen un premi cadascuna atorgat pel nostre jurat i a més a més, els curts que participen en totes dues seccions competeixen pel Premi del públic.

A partir del 2017, Bibliocurts introdueix una nova secció que tindrà un premi específic. Aquesta secció anomenada Bibliocurts Jove, presentarà obres de realitzadors d’entre 14 i 18 anys.

Barcelona en curt

La secció “Barcelona en curt” premiarà el millor curt que tingui una connexió clara amb el territori i els barris de Barcelona i en faci una referència directa. Per participar en aquesta secció és indispensable que el curt estigui rodat a Barcelona i que almenys una de les seqüències s’hagi rodat en un exterior fàcilment reconeixedor d’algun dels barris d’aquesta ciutat. Aquesta és una ciutat molt fotogènica de 10 districtes o 73 barris on passen milers d’històries dignes d’explicar durant l’any. Història, arquitectura, política, vida quotidiana, històries personals de petits o grans herois, la ciutat literària, les arts i els oficis, ens agradaria veure tot el que pots explicar amb imatges i en un màxim de 30 minuts.

El premi al millor curt d’aquesta secció són 1250 euros.

Megacurt

La secció “Megacurt” premiarà el millor curt sense cap restricció respecte a la localització de les obres. Aquí es poden presentar totes les obres que han estat rodades en altres ciutats o només en interiors sense cap referència d’espai o temps. En aquest cas també hi ha una infinitat de temes per escollir, i com més original sigui la història, millor.

El premi al millor curt d’aquesta secció són 1000 euros.

El Premi del Públic s’atorgarà després de les votacions que faran els espectadors i és un premi únic per totes dues seccions. Per l’edició d’enguany Bibliocurts compta amb els patrocinadors de l’any passat, la plataforma de cine online Filmin i la distribuïdora Cameo, que ofereixen una subscripció premium de 12 mesos i un lot de 10 DVD respectivament i, a més a més, amplia el premi amb una nova col·laboració. L’escola de guió i creació audiovisual ‘Showrunners BCN’ ofereix una plaça per un dels seus cursos monogràfics de 30 hores. Són cursos focalitzats en determinats aspectes del guió, com ara l’anàlisi, els diàlegs de comèdia o la crítica de sèries, entre altres. El guanyador del premi del públic podrà escollir el que desitgi per cursar-lo durant l’any 2018.

‘Showrunners BCN’ és l’única escola de Barcelona especialitzada en guió audiovisual. Neix de la mà d’un equip amb més de 10 anys d’experiència formant guionistes i els seus professors són tots professionals en actiu amb experiència prèvia com a docents. L’escola vol formar a autors tant de cinema com de televisió que es prenguin l’art de l’escriptura com un ofici i que tinguin ganes de fer realitat els seus projectes.

fmlogo          cameo       negre

Bibliocurts Jove

Com a novetat de la 3a edició de Bibliocurts, introduïm una nova secció anomenada Bibliocurts Jove. En aquesta poden participar les obres de joves realitzadors entre 14 i 18 anys. Els curtmetratges seleccionats es presentaran en una projecció única durant el festival i competiran pel Premi Bibliocurts Jove. Aquest premi que atorgarà el jurat de Bibliocurts és un lot de llibres de l’editorial Blackie Books i una plaça al taller: “Generació teenager: Taller de cuina i nutrició per a joves” al Centre Cívic Vil·la Florida.

BB_logo_grande