Megacurt – Sessió 1

Dimecres 22 de novembre, 19.00 h (78′)

Sala d’actes de la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall (Sant Gervasi de Cassoles, 85)

fotograma dones savies

Les Dones Sàvies de Sant Cosme, de Zeltia Outeiriño (2017). 27’ (Documental)

Aquest documental ens ofereix un fragment del passat i del present de la nostra Barcelona i la seva perifèria popular. Sant Cosme és una barriada del Prat de Llobregat habitada per un grup de dones grans, sàvies i combatives: les Dones Sàvies, emigrants forjades en lluites veïnals, avesades a tirar endavant els seus i portadores d’una contagiosa alegria de viure i d’una memòria digna. Aquestes dones ens ensenyen a lluitar contra l’oblit i l’apatia.

 chat dore 01

Le Chat Doré, de Nata Moreno (2017). 6’ (Ficció)

En una vella cabina, un grup de músics intenta fer art sota la pressió d’un director mesquí: ajuntaran les seves forces per poder aconseguir-ho. Aquest curtmetratge defensa la llibertat creativa i l’expressió artística.

leccion 01

La lección, de Hugo Gómez (2017). 13’ (Ficció)

El Javier és un prestigiós executiu a qui la vida somriu. Gaudeix del luxe i dels diners mentre pren decisions que contribueixen a la pobresa i l’explotació de famílies que, per ell, només són números. Tot canviarà quan aparegui l’Òscar, que li donarà una lliçó que no oblidarà mai.

 últimos días 01

Últimos días, de Arturo León (2017). 15’ (Ficció)

El Ramon és un sastre veterà que des de fa dècades confecciona vestits i camises d’home en el seu petit negoci. Amb els anys, la seva sastreria ha quedat antiquada i els seus ingressos han anat disminuint. Un dia arriba el Germán, fill del propietari de tota la vida del local, per comunicar-li que ara ell s’ha fet càrrec dels lloguers i que no li renovarà. El Ramon té un mes per trobar una solució als seus problemes financers abans que el Germán torni i el faci fora per sempre.

3a_Fotograma_Still_El_Nieto

El nieto, de Carles Ledesma (2017). 2’ (Ficció)

Un net visita el seu avi en un asil després de molt temps.

Z fest 02

Z Fest, de David Cordero (2017). 15’ (Ficció)

Discutir amb la teva xicota en una tenda de campanya durant un festival de música i descobrir que estàs envoltat de zombis… Potser no és el teu pitjor problema. O sí? Sí, sí, és clar que sí. De segur.