Bibliocurts Jove – Sessió 1

Dissabte 25 de novembre, 11.30 h (83’)

Sala d’actes de la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall (Sant Gervasi de Cassoles, 85)

demà tot anirà bé

Demà tot anirà bé, realitzat en el marc del programa Cinema en curs pels alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Juan Manuel Zafra (Barcelona) Joan Aguado, Emma Alfonso, Aina Aragonès, Gerard Armentero, Eloi Corral, Cristina Casas, Danna Durán, Carlos Emilio Laiño, Carla Fons, Carla Garcia, Gemma Lorca, Marcel Martín, Abril Massabé, Cristina Ortiz, Claudia Pita, Pol Ribas, Guillem Ruiz, Oriol Sala, Kristina Uliyanova i Conchi Vecino, amb l’acompanyament de Sandra Gimeno, Marta Moya (professores) i Daniel Lacasa (cineasta) / (2016-2017). 11’ (Ficció)

Són els primers dies de l’Eric a Barcelona. Tornar a començar no és fàcil: una nova ciutat, un nou institut, nous companys…L’Eric haurà de trobar el seu lloc.

Tot és mentida

Tot és mentida, d’Andrea Muñoz Romero (2017). 11’ 48” (Ficció)

El personatge principal es lleva i esmorza mentre escolta la ràdio. De sobte, entra una altra persona i apaga l’aparell. A continuació, agafa el tren per anar a l’escola i de fons se senten les queixes i pensaments dels passatgers. Quan arriba a la seva destinació, camina pel carrer mentre se senten persones que parlen i fan comentaris que poden molestar. Una nena petita que passa pel seu costat li fa recordar una situació en què no va estar gens a gust. A partir d’aquest moment, la protagonista comença a posar-se més i més nerviosa i això fa que es comenci a marejar i es vegi obligada a demanar ajuda a familiars i amics.

 loteria popular 2

Loteria popular d’ElParlante (2017). 8’ 58” (Ficció)

La Yajaira té un somni però fer-lo realitat no serà fàcil.

Tu mejor enemigo 3
Mi mejor enemigo, de Marcela Taracido (2016). 3’27” (Ficció)

Tots tenim pors.

 kaibagan

Kaibigan, realitzat en el marc del programa Cinema en curs pels alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Milà i Fontanals (Barcelona): Sumaya Ahmed, Hassan Ali, Jay-ar Bagos, Miguel Ángel Batista, Rahma Bouchaib, Carlos Joel Castro, Raquel Chambi, Younes El Gandi, Ethisham Farooq, Víctor García, Waqar Hussain, Daniel Medina, Angeles Gisela Paredes, Meritxell Pérez, Jian Prince Ramil, Nerea Ruiz, Mohamed Sar, Kristal Joy Supleo, Nan Ye, Othman Zaari i Maheen Zaheer amb l’acompanyament de Marta Garcia, Blanca Munarriz (professores) i Lluís Galter (cineasta) / (2015-2016). 13’ (Ficció)

El Jason ha discutit amb el seu millor amic; és l’últim dia abans que el Jay-ar torni a les Filipines.

 això no ven 3

Això no ven, d’ElParlante (2017). 7’ (Ficció)

Això no ven és un curtmetratge de ficció que s’emmarca dins del projecte Desmuntatòpics, de l’Hospitalet de Llobregat. Aquest any s’han treballat tòpics relacionats amb el gènere, la sexualitat i la música.

 Midnight speech

Midnight speech, de Pau Berlanga i Eduard Martí (2017). 16’ (Ficció)

Tres històries independents de diferents escenes es produeixen durant la nit.

 180 graus

180 graus, dels alumnes de l’Institut-Escola Les Vinyes i l’Associació Méliès (2017). 10’20” (Ficció)

La Laura ha fet nous amics que acostumen a relacionar-se entorn el consum d’alcohol. A poc a poc va deixant de banda les amigues de tota la vida fins que una nit, després d’un inesperat incident, descobrirà que aquests nous amics no eren el que aparentàven ser.