El jurat de Bibliocurts 2018, format per Laura Ferrés, Mariana Hristova, Núria Perarnau i Queralt Pons ha atorgat els premis de les diferents seccions del festival als següents curtmetratges:

El Premi Barcelona en curt, dotat amb 1.250€ al curtmetratge s’atorga per unanimitat a La ciutat interior d’Iso Luengo, Jorge Moneo Quintana i Andrea Ballesteros i Beato

per la seva curiositat autèntica que enfoca la mirada cap un aspecte poc conegut de la ciutat; per la tendresa amb què retrata els seus caràcters; i per la seva estètica cinematogràfica original que aconsegueix convertir la realitat mundana en poesia.

El Premi Megacurt, dotat amb 1.000€ al curtmetratge Ato San Nen de Pedro Collantes

per executar una proposta humil, amb una història i personatges commovedors, sense deixar de banda un acurat treball de posada en escena.

El Premi Bibliocurts Jove, dotat amb un lot de llibres de l’editorial Blackie Books, un lot de pel·lícules de la distribuïdora Cameo i una plaça al taller: “Narrativa per a Joves” al Laboratori de Lletres al curtmetratge Records d’una arribada d’alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Castellet, de Sant Vicenç de Castellet:  Arslan Anwar, Laura Corominas Merchante, Sonia Fau Sancosmed, Marina García Martínez, Lola Navarro Pasquina, Lidiya Palacios Maña, Angie Rezabala Choez, Judith Salmerón Aguilar, Aina Sanz Oliva, Noa Tobal, Lidia Villanueva Ramos, amb l’acompanyament dels professors Lluís Garcia, Ivet Busqueta i David Roig, i el cineasta Jordi Morató

per la veritat i cadència de les seves imatges i per ser un sentit homenatge, alhora des d’una mirada personal i universal, a les arrels i orígens de les persones migrants.

En aquesta mateixa categoria el jurat ha decidit també fer una Menció Especial al curtmetratge Bihotza de Júlia Izaguirre per el bon ús dels elements cinematogràfics i la maduresa en el relat per explicar-nos una història universal des d’un punt de vista molt personal.

El Premi del Públic de Bibliocurts 2018 s’atorga al curtmetratge RIP de Caye Casas i Albert Pintó. Aquest premi està dotat amb un abonament anual a la plataforma Filmin, una selecció de pel·lícules de la distribuïdora Cameo, un abonament al Festival Americana i una plaça a un curs monogràfic de guió a l’Escola de guió Showrunners Barcelona.

______________________________________________________________

El jurado de Bibliocurts 2018, formado por  Laura Ferrés, Mariana Hristova, Núria Perarnau y Queralt Pons ha otorgado los premios a los siguientes cortometrajes: 

El premio de la sección Barcelona en curt de 1.250€ a La Ciudad Interior de Iso Luengo, Jorge Moneo Quintana, Andrea Ballesteros i Beato por su curiosidad auténtica que enfoque la mirada hacia un aspecto poco conocido de la ciudad; por la ternura con que retrata a sus caracteresy por su estética cinematográfica original que logra convertir la realidad mundana en poesía.

El premio de la sección Megacurt de 1.000€ se otorga al cortometraje Ato San Nen de Pedro Collantes, por ejecutar una propuesta humilde, con una historia y personajes conmovedores, sin por ello dejar de lado un cuidadoso trabajo de puesta en escena.

El premio de la sección Bibliocurts Jove al cortometraje Records d’una arribada, de los alumnos del Instituto Castellet de Sant Vicenç de Castellet, por la verdad y cadencia de sus imágenes y por ser un sentido homenaje, a la vez desde una mirada personal y universal, a las raíces y orígenes de las personas migrantes. Es premio consiste en una selección de libros de la editorial Blackie Books, una selección de películas de la distribuidora Cameo y una plaza al curso Narrativa para Jóvenes en la escuela de escritura Laboratori de Lletres.

En esta misma categoria el jurado ha hecho también una Mención Especial al cortometraje Bihotza de Julia Izaguirre para el buen uso de los elementos cinematográficos y la madurez en el relato para contarnos una historia universal desde un punto de vista muy personal.

Este año el cortometraje RIP de Caye Casas Y Albert Pintó gana el Premio del Público de Bibliocurts 2018. Este premio consiste en un abono anual a la plataforma Filmin, una selección de películas de la distribuidora Cameo, un abono al Festival Americana y una plaza a un curso monográfico de guión a la Escuela de guión- Showrunners Barcelona.