Sessió inaugural Bibliocurts 2017

Dilluns 20 de novembre 2017, 19h – Sala d’actes de la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall.

Aquest any Bibliocurts col·labora amb el Festival Internacional de Cinema d’Atenes per la projecció inaugural. Des de l’any passat, inaugurem el festival amb una sessió especial dedicada a una ciutat del món. L’any passat va ser París, aquest any serà Atenes.

Sota el títol “Atenes en curt” es projectaran  tres curtmetratges fora de competició produïts a la capital grega entre 2015 i 2017. Són tres del set curts que van ser creats en el marc d’Athens Film Lab, un programa de desenvolupament d’idees originals i de guions al llarg del qual els directors participants van poder conèixer professionals del sector audiovisual i aconseguir coproduccions. Cada curtmetratge va rebre 7000€ per la seva producció i el resultat es va presentar durant el Festival Internacional d’Atenes l’any 2016.

Es projectaran els curtmetratges:

Hiwa de Jacqueline Lentzou (Grècia, 2017 – 11’)

hiwa02Un somni. Un poema. La càmera vola sobre un paisatge obert, per sobre de les muntanyes i s’apropa a la ciutat. “Vaig tenir un somni”, diu ell. “Què vas somiar?”, pregunta ella. “Vaig somiar amb les nenes. Estaven malaltes!”. Ella pregunta de què. “Elles portaven les seves cases a l’esquena”, contesta. “A la ciutat on els nens porten les seves cases a sobre el sol radiant s’està disminuint”. “Quina és aquesta ciutat tan rara?”, pregunta la dona. “És Atenes”, diu ell.

#immigració #crisiseconòmica #família

 

Acrílic de Nikos Pastras (Grècia, 2015 – 17’)

acrylix01

La primera experiència sexual d’una noia de 16 anys és el punt de partida d’un viatge cap a la maduresa.

Un viatge emotiu i ple de música.

#adolescencia #música

 

-1 (Menys 1) de Natassa Xydi (Grècia, 2016 – 17’)

minus_one01

Atenes. Estiu. Tot és gris menys el cabell fúcsia de l’Elsa, una noia de quinze anys, molt, molt enamorada. I els somnis? De quin color són els somnis?

#habitatge #turisme #adolescència 

 

Per més informació: bibliocurts@gmail.com

Amb la col·laboració de:

LOGO 2