Taller de guió de curtmetratges de ficció
Sessió d’anàlisi i reflexió per donar un impuls al teu guió!

_dsf0670

En el marc de Bibliocurts 2018, Celia Rico Clavellino, guionista i directora, s’encarregarà d’impartir un taller de guió de curtmetratges de ficció. Aquest taller es va realitzar per primera vegada durant l’edició 2016 de Bibliocurts i gràcies a l’èxit d’aquella primera vegada, hem decidit repetir-lo enguany.

Es tracta d’un taller d’escriptura dinàmic, dirigit a tots aquells que estan desenvolupant un guió de curtmetratge de ficció i que estan buscant una opinió externa, i a tothom qui té ganes de compartir el procés d’escriptura o té un text guardat al calaix i vol donar-hi una segona oportunitat.

El taller serà eminentment pràctic i hi participaran 8 persones amb un guió escrit o que estigui en procés d’escriptura. L’objectiu és posar en comú els dubtes i anticipar els possibles punts forts i febles de les històries. Entre tots, analitzarem els texts de cadascú i plantejarem preguntes i reflexions que puguin servir d’estímul per una possible reescriptura.

Data: Dilluns 26 de novembre

Durada: 10-14h i 15-18h

Lloc: Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall

Núm. de places: 8

Activitat gratuïta.

A causa del nombre limitat d’assistents, els interessats optaran a una plaça a través d’un procés de selecció. Per això, hauran d’enviar-nos el guió amb el qual volen participar al taller. Si no tens el guió en una fase avançada pots enviar un treatment cinematogràfic. Els vuit participants hauran de llegir el guió dels seus companys abans de la jornada del taller per poder aportar opinions durant la trobada.

Bases per la participació:

  1. El termini per la recepció de guions queda obert fins al 18 de novembre 2018.
  1. Els guions o treatments s’han d’enviar per correu electrònic a l’adreça bibliocurts@gmail.com.
  1. Els guions o treatments no poden superar les 12 pàgines (lletra 12 a un espai i mig).
  1. Els guions/treatments han d’anar acompanyats amb la següent informació col·locada a una pàgina inicial:

– Títol del curtmetratge

– Nom i cognom de l’autor/s

– Breu sinopsi de la història (5-6 línies)

– Nota d’ intenció (màxim una pàgina)

– Correu electrònic i telèfon de contacte

Ambdós documents han de presentar-se en un únic arxiu PDF.

  1. Els guions poden presentar-se en català o en castellà.
  1. Els seleccionats per participar al taller s’avisaran cap al 23 de novembre.
  1. Els vuit seleccionats rebran els guions dels seus companys amb antelació per tal que puguin venir al taller amb els textos llegits. L’idea és que el taller sigui un espai de diàleg on tothom pot aportar i rebre feedback de la resta.

Per qualsevol dubte, ens podeu escriure a bibliocurts@gmail.com

____________________________________________________________________________________________________

Foto Celia Rico_01Celia Rico Clavellino (Sevilla, 1982) es licenciada en Comunicación Audiovisual y en Teoría de la literatura y literatura comparada. Como guionista y directora empezó su carrera con el multipremiado cortometraje “Luisa no está en casa”, interpretado por Asunción Balaguer y Fernando Guillén, que fue la única representación española en La Biennale di Venezia en 2012 y que pasó por festivales como La SEMINCI, el Festival de Cine Europeo de Sevilla, el Festival de Cine de Málaga o el Festival de Cine de Gijón. Además, formó parte del Short Film Corner del Festival de Cine de Cannes, ganó el Premio Gaudí a mejor cortometraje y el premio del Col·legi de Directors de Catalunya.

Celia ha sido ayudante de la directora de cine Claudia Llosa y ha dirigido la segunda unidad de su última película “No llores, vuela” (Festival de Berlín, 2014). Además, Celia lleva más de una década trabajando en productoras de cine como Arcadia Motion Pictures (“Blancanieves”, “Blackthorn”) u Oberon Cinematogràfica (“La teta asustada”, “Dictado”), entre otras, y ha co-escrito el largometraje “Quatretondeta” de Pol Rodríguez (Festival de Málaga, 2016).

Actualmente, Celia imparte clases de dirección en la ESCAC (Barcelona) y colabora en el proyecto de pedagogía del cine “Cinema en Curs”. Ha publicado el álbum ilustrado “Celia se aburre” (Penguin Random House) y ha escrito la serie de animación infantil “Mironins” basada en la obra de Joan Miró, que co-dirigirá en 2019.

“Viaje al cuarto de una madre” es su ópera prima, con Lola Dueñas y Anna Castillo como protagonistas. El guion, escrito por ella misma, participó en 2015 en el prestigioso Script Station Lab de la Berlinale Talents. La película se ha estrenado recientemente en el Festival de San Sebastián (sección New Directors) y ha obtenido el Premio del Jurado Joven, una Mención Especial del Jurado y el Premio Fedeora de la Crítica a la mejor película.