Bibliocurts_02

Us convidem a presentar els vostres curtmetratges per participar en el concurs i competir pels premis del festival. Ens agradaria rebre obres originals, propostes interessants de diferents temàtiques i punts de vista. Acceptem obres de ficció i no-ficció de màxim 30 minuts. Llegiu bé les bases per saber si el vostre curt pot participar en el concurs i feu-nos saber si teniu algun dubte. El que heu de tenir en compte és que aquest festival té dues seccions dirigides a realitzadores de més de 18 anys: Barcelona en curt i Megacurt. Aquestes dues seccions tenen un premi cadascuna atorgat pel nostre jurat i a més a més, els curts que participen en totes dues seccions competeixen pel premi del públic.

A partir del 2017, Bibliocurts introdueix una nova secció que tindrà un premi específic. Aquesta secció anomenada Bibliocurts Jove, presentarà obres de joves realitzadors d’entre 14 i 18 anys. El premi d’aquesta secció s’anunciarà aviat.

Les seccions són les següents:

Barcelona en curt

La secció “Barcelona en curt” premiarà el millor curt que tingui una connexió clara amb el territori i els barris de Barcelona i en faci una referència directa. Per participar en aquesta secció és indispensable que el curt estigui rodat a Barcelona i que almenys una de les seqüències s’hagi rodat en un exterior fàcilment reconeixedor d’algun dels barris d’aquesta ciutat. Aquesta és una ciutat molt fotogènica de 10 districtes o 73 barris on passen milers d’històries dignes d’explicar durant l’any. Història, arquitectura, política, vida quotidiana, històries personals de petits o grans herois, la ciutat literària, les arts i els oficis, ens agradaria veure tot el que pots explicar amb imatges i en un màxim de 30 minuts.

El premi al millor curt d’aquesta secció són 1250 euros.

Megacurt

La secció “Megacurt” premiarà el millor curt sense cap restricció respecte a la localització de les obres. Aquí es poden presentar totes les obres que han estat rodades en altres ciutats o només en interiors sense cap referència d’espai o temps. En aquest cas també hi ha una infinitat de temes per escollir, i com més original sigui la història, millor.

El premi al millor curt d’aquesta secció són 1000 euros.

El Premi del Públic s’atorgarà després de les votacions que faran els espectadors i és un premi únic per totes dues seccions. Per l’edició d’enguany Bibliocurts compta amb els patrocinadors de l’any passat, la plataforma de cine online Filmin i la distribuïdora Cameo, que ofereixen una subscripció premium de 12 mesos i un lot de 10 DVD respectivament i, a més a més, amplia el premi amb una nova col·laboració. L’escola de guió i creació audiovisual ‘Showrunners BCN’ ofereix una plaça per un dels seus cursos monogràfics de 30 hores. Són cursos focalitzats en determinats aspectes del guió, com ara l’anàlisi, els diàlegs de comèdia o la crítica de sèries, entre altres. El guanyador del premi del públic podrà escollir el que desitgi per cursar-lo durant l’any 2017. També ‘Showrunners BCN’ ofereix pel guanyador dos llibres editats per la Fundació Taller de Guionistes: “Conversaciones con guionistas y directores del s.XXI” i “Las series de ficción en la era de la Post-TV”.

‘Showrunners BCN’ és l’única escola de Barcelona especialitzada en guió audiovisual. Neix de la mà d’un equip amb més de 10 anys d’experiència formant guionistes i els seus professors són tots professionals en actiu amb experiència prèvia com a docents. L’escola vol formar a autors tant de cinema com de televisió que es prenguin l’art de l’escriptura com un ofici i que tinguin ganes de fer realitat els seus projectes.

fmlogo          cameo       negre

 

Guanyadors 2016

– Premi Barcelona en curt (1.250€):

Campanya de Catarina Brites Soares, Lara Curto, Alejandro Cabrera, Damian Depetris i Andy Alonso.

– Premi Megacurt (1.000€):

Cuatro postales a Marta d’Hernán Talavera

– Premi del públic de Bibliocurts 2016:

La paciència de l’aigua  de Guillem Almirall.

Guanyadors 2015

-Premi Barcelona en curt (1.250€) ex aequo:

Barcelona en escena, de Nila Núñez Urgell
i
Ciutat Meridiana, de Maria Antonia Duque, Maite Redondo, Graziana Saccente, Bally Valdivieso i Alazne Vázquez

– Premi Megacurt (1.000€):

Serori, de Pedro Collantes

Menció especial de la categoria Megacurt:

Diario da Ballenera, de J. Ignacio Canosa.

– Premi del públic Bibliocurts 2015:

Ctrl+Z, de José Luis Ordoñez i Abel Pau

Aquest premi va consistir d’un abonament anual a la plataforma Filmin, 10 pel·lícules de la distribuïdora Cameo i 2 llibres de la Llibreria Casa Usher.