Dimecres 23 de novembre / 18:30h

Megacurt 1 (80′)

El submariné de Wenceslao Scyzoryk (2016). 21’ (Documental)

submarine

Tot i que té 95 anys, cada dia a les 10 del matí, Juan Mariné entra a l’Escola de Cinema i es dirigeix ​​al seu laboratori ubicat al subsòl: el Submariné. Peça a peça va perfeccionant la seva màquina colossal amb l’únic objectiu de tornar-los l’esplendor de l’estrena als cel·luloides malmesos.

Caso de emergencia de Luis Ahijado (2016). 5’20’’ (Ficció)

cartel-casodeemergencia

Una història d’espionatge cañí i coaching folclòric:

3 possibilitats per una única proposta surreal…

Letargo de Xavier Miralles (2015). 19’ (Ficció)

fotograma-4

L’Alex és un noi que fa poc que es va separar del Marc, la seva parella des de fa molts anys. En un nit freda d’hivern, el seu gos es posa malalt i l’Alex el porta al veterinari. Aquesta situació obliga al Marc i l’Alex a tornar a trobar-se en una llarga nit en què tot el que semblava adormit es desperta.

Cuatro postales a Marta de Hernán Talavera (2015). 10’ (Documental)

postales-marta-2

Jo tinc aquí una pel·lícula petita; està feta a partir d’unes quantes postals fílmiques. Aquestes són unes postals senzilles, íntimes, que vaig enviar a Marta Drupa quan va tornar al seu país, Letònia, en la tardor de 2014. Durant aquests mesos de separació, no sabíem si tornaríem a estar junts i la seva absència impregna cada fotograma de la pel·lícula.

Infesto de Maria L. Rovira i Paula Sánchez (2016). 3’30’’ (Ficció)

infestofot

Una inesperada trobada en una cafeteria. Una horrible casualitat. Una divertida conversa sobre l’amor, el sexe i les noves tecnologies.

Escudella de Lluís Miñarro (2015). 6’ (Ficció)

escudella-amb-rosa-novell

Versió construïda per l’actriu Rosa Novell d’un relat macabre dels germans Grimm, que, com tots els comtes, apel·la al nostre subconscient col·lectiu.

Només els valents de Blanca Vendrell (2015). 14’51’’(Ficció)

nomes-els-valentsNomés els valents és un curtmetratge sobre un fragment de la vida de la Jana; d’un moment, molt important, que la marcarà per sempre. Amb Port de la Selva de rerefons i el submarinisme com a marc, aquesta és una història d’acceptació, un viatge cap a la maduració.

********************************************************************************

Dijous 24 de novembre / 18:30h

Megacurt 2 (86′)

Área de descanso de Maria Bea Torrell, Pilar Borrajo Ramos, Alejandra Cabello, Andriev Mechowski (2016). 20’ (Documental)

01_fotograma-a%cc%83-rea-de-descanso-2

El tedi s’apodera dels camioners estacionats a les àrees de descans de les carreteres. En ocasions, parlaran amb les seves dones pel mans lliures

Hola, soy Rafa de Rafa Rodríguez Muñoz (2016). 4’ (Ficció)

02_hola-soy-rafa

En Rafa és un jove que pateix una malaltia morfo-canviant que fa que el seu físic canviï cada nit, però és quan coneix a la Mònica que la cosa es complica.

Ensayo de Pedro Celma (2016). 15’ (Ficció)

03_ensayo_300px

Una jove científica comença a obtenir resultats en el seu assaig de laboratori. Una tarda de camí de tornada a casa alguna cosa estranya fa que s’aturi.

La sang de Sergi Rubió (2016). 7’ (Ficció)

ydray-foto-la-sang

Memòries de la Carme, una dona ja gran que reviu la seva joventut des que va ser dona per primer cop fins a la solitud de després de la mort del seu marit, tot recordant 40 anys de felicitat envellint junts.

Portero Automático de Sergi Martí Maltas (2015). 3’ (Ficció)

05_portero_automatico

En Joan torna a casa després d’unes llargues vacances…

Domingo el amanecedor de Juanma Romero (2015) 21’(Ficció)

06_domingo_fotograma_04

Malgrat la seva avançada edat, el Domingo afronta cada matí la rutina de buscar feina. Una nit rep una trucada amb una singular oferta d’ocupació; en un temps límit, el veterà operari aprèn a gestionar “la màquina de les albes” i a realitzar amb credulitat una sorprenent tasca: la de fer sortir el sol.

Mapa de los sueños perdidos de Joan Pàmies Lluís (2016). 16’ (Documental)

captura-de-pantalla-2016-11-03-a-las-19-35-13

Un recorregut, a partir de tres ex­parelles, per les diferents vides que podria haver tingut la meva mare si no s’hagués quedat amb el meu pare. Una mirada a tot allò que va renunciar per tal de ser on és ara.

********************************************************************************

Dimarts 29 de novembre / 18:30h

Megacurt 3 (78′)

Ayiti Cheri de Júlia Girós (2015). 18’ (Documental)

ayiti-cheri

  Tenia 15 dies per fer un documental d’Haití. Ayiti Cheri és un assaig cinematogràfic que explica el viatge, la recerca del documental. Quan i qui hauria d’encendre la càmera per mostrar un país?

Silente de Raco Ruíz (2015). 9’ (Ficció)

silente

Anori és un esquimal que viu al planeta Silente. A través de la seva gravadora registra els sons de la natura. Un dia, és sorprès per un artefacte caigut del cel. El seu origen és desconegut, i també qui ho pilota.

La denuncia de Juan Manuel Linares (2016). 8’ (Ficció)

la-denuncia-frame-bibliocurts-300px

Què pensaries si anessis a denunciar que t’han robat el mòbil i l’agent de policia et suggerís fer canvis a la història per “donar-li més força”? Aquesta situació surrealista és la que es troba el protagonista de ‘La Denuncia’.

Lone de Àngels Melange (2015). 5’ (Ficció)

cartell-lone-autora

Viatge metafòric i trascendental d’una dona enmig d’una altra cita sense futur.

El abrazo de Iñaki Sánchez Arrieta (2015). 10’ (Ficció)

abrazo5Aquesta tarda és una tarda més, almenys en aparença. Però no. De cap manera en Raúl, que està intentant arreglar per telèfon una discussió entre els seus germans, es podia imaginar que li estan vigilant, mentre fa la compra al supermercat del barri.

Los pestiños de mamá de Marta Díaz de Lope Díaz (2016). 16’ (Ficció)

pestinos-mamaLa Rosa intenta recordar a la seva mare preparant la recepta de pestiños que ella sempre feia, sense èxit. Ha convidat a les seves germanes, la Beatriz i la Isabel, per que l’ajudin, encara que no es parlen entre elles. Cap de les dues sap que l’altra va a estar, i tampoc s’imaginen quantes ganes té la Rosa de tornar a provar aquells pestiños.

Gabriel de John English, Tom Garner, Gennie Allcott, Cecilia Rowson, Magda Petford, Olivia Hains, Molly Vincent, Anne Lebreton, Adèle Vaupré, Sara Coello, Roxana Bratu, Joseph Barker, Bart Grugeon, Emma (2016). 7’ (Documental)

screen-shot-2016-10-31-at-1-06-26-pm

Aquest és un documental sobre Gabriel Brncic, compositor i co-fundador de la fundació Phonos / Phonos Lab de Barcelona.

L’encenedor quàntic de Pau Escribano (2015). 5’ (Ficció)
encenador-quantic

Una parella és en un bar. Quan ell torna del lavabo li diu que no és ell, que ve del futur, i li demana que faci una cosa per ell que ella mai no hauria pensat haver de fer.