Projecció dels curtmetratges de la secció Barcelona en Curt, curts que tenen almenys una seqüència filmada en un exterior reconeixible de Barcelona.

Dimarts 22 de novembre / 18:30h

Barcelona en curt 1 (84′)

Recooperem. 125 anys de la Flor de Maig de Roger Granel (2015). 30’ (Documental)

01-ESTUCHE_DVD_normal

La cooperativa La Flor de Maig neix al barri del Poblenou el 1890, per oferir els serveis socials bàsics que l’Administració pública no garantia. L’èxit de la iniciativa va ser tan gran que l’entitat es va convertir, als anys 20, en la cooperativa més important de Catalunya. Aquest documental explica l’història de Flor de Maig.

La vida de Jaime Flores (2015). 3’ (Ficció)

fotograma3300px

Mentre viatja en metro, David reflexiona sobre la vida i les seves decisions.

Lo cantaba Nina Simone de Mireia Llinàs Ventura (2015). 17’ (Ficció)

nina-simone

El David fa un any que viu al carrer però no ho accepta. Va cada dia a veure la seva ex dona que treballa en un bar del barri Gòtic. Un dia un altre rodamón se li acosta i li diu que pot ajudar-lo a recuperar la seva vida.

En la azotea de Damià Serra (2015). 12’ (Ficció)

azoteafotograma-7

Estiu. L’Adrià i els seus amics pugen cada tarda a un terrat per veure com una noia pren el sol despullada. Però aquesta tarda no serà com les altres; aquesta tarda s’adonaran que a un d’ells l’interessa molt més el veí que es dutxa a la terrassa del costat.

Som els millors de Marc Caballero (2016). 22’ (Documental)

frame-2

Sóm els millors explica el repte d’un grup de teatre per crear una obra en només un mes. Il·lusió poc temps i talent es barregen per formar part d’un projecte molt especial.

 ****************************************

Divendres 25 de novembre / 18:30h

Barcelona en curt 2 (88′)*

Records d’un barri de Ariadna R. Alamo i Yonay Boix (2015). 22’41’’ (Documental)

fotograma-4-aaa

El resultat d’una recerca en la memòria del barri a través dels records dels seus veïns i veïnes. Els realitzadors surten al carrer amb una càmara per copsar el que queda i el que ja no existeix de la Barceloneta que recordaven.

Timelapse de Aleix Castro (2016). 11’20’’ (Ficció)

timelapse3En un futur proper, s’ha desenvolupat un implant neuronal que permet automatitzar feines mecàniques. La persona que el porta deixa de ser consciència durant el temps l’implant està actiu.

Campanya de Catarina Brites Soares, Lara Curto, Alejandro Cabrera, Damian Depetris, Andy Alonso. 27’ (Documental)

bufandita

Es prepara l’escenari, el públic espera expectant, els actors surten a escena i comença el xou. En CAMPANYA la càmera retrata des d’un lloc inesperat la cursa pel poder. Al llarg de la pel·lícula es manté el dubte sobre què estem veient realment. Qui és el veritable protagonista a la campanya? Els polítics? Els mitjans? Els ciutadans?

La paciència de l’aigua de Guillem Almirall (2016). 15’ (Ficció)

paciencia-2Un avi camina lentament per la ciutat. Porta un vell cubell d’aigua a la mà. Sembla que està cansat i sorprès pel caos que gira al seu voltant. S’asseu en una vorada i es neteja la cara amb les seves mans. Al seu costat hi ha un altre home assegut.

Los gigantes de Karma Gava (2016). 7’20’’ (Ficció)

los-gigantes-frame-2-300

Any 2076. Una gran apagada electromagnètica ha espatllat tots els instruments electrònics del planeta, i els gegants han envaït a la terra. Després una despietada batalla, els grups de resistència han aconseguit per fi derrotar-los. Però les radiacions s’han propagat per tot el planeta, fent el viure allà insoportable. Un turista anglès que es va trobar a Montserrat i es va salvar per miracle, busca l’última nau espacial per abandonar la terra.

Talleu de Josep Oller Baldrich (2015). 4’12’’ (Ficció)

poster-talleuEnric i Laia estan participant en un rodatge a la platja. Laia és una noia bastant distreta i Enric és un fanfarró que intenta seduir a la seva companya. Al final les coses acabaran malament pels interessos d’Enric.

 

*Aquesta sessió es realitzarà al Centre Cívic Vil·la Florida (Muntaner 544).