Les activitats es faran a la sala d’actes de la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall menys quan està indicat un altre espai.

Dilluns 21 de novembre / 18:30h

Cessió inaugural “París en Curt”

Inauguració de Bibliocurts 2016 amb la presentació de l’edició d’enguany i la projecció d’una selecció de curtmetratges (fora de competició) sota el títol “París en curt”.

Els curtmetratges que es presentaran són:

curt-animacio-francaBreakfast in Paris d’Aurélie Gomez, Guillaume Bissières, Chloé Felix, Théo Ferré, Guillaume Pochez, Morgane Tissier i Romy Yao.

La mare de Nadir persegueix al seu fill al metro per donar-li l’esmorzar. Ell fuig per vergonya i per l’instint de supervivència contra els excessos de la seva mare sobreprotectora.

 

Film d’animació 2D dels estudiants de l’escola d’animació LISAA (L’Institut Supérieur des Arts Appliquées)

  lisaa

 

 

fille-du-calvaireFille du calvaire de Stéphane Demoustier (20’)

En Jerome s’ha enamorat d’una noia i intenta seduir-la. Dia rere dia, explica l’evolució de les seves trobades al seu amic Patrick, qui li hi dóna consells i viu des de la distància les aventures del jove.

 

 

 

Errance / El trotamerrance2undos de Peter Dourountzis (21’)

En Djé va a passar el seu cap de setmana a París, però ningú no l’hi espera. Anònim a l’ombra, vaga a l’atzar als carrers per “enganyar” el seu avorriment. Camaleó i marginal, s’ho passa malament i es socialitza, s’emborratxa i es perd a la gran ciutat…

 

 

La Virée à Panamla-viree-a-paname2e / Un dia a París de Carine May & Hakim Zouhani (23’)

Mourad, de vint anys, viu entre les seves classes de teatre, sortir amb els amics i quedar amb la seva xicota. Un dia decideix abandonar el seu barri per anar a un taller d’escriptura a París. Però el procés serà més complicat del que esperava.

 

 

 Aquesta projecció es fa amb la col·laboració de:

 logo-institut-francais-barcelona

 

 

 

Dijous 24 de novembre / 10-14h i 15-18h

Taller de guió de curtmetratges de ficció

Sessió d’anàlisi i reflexió per donar un impuls al teu guió!

A càrrec de Celia Rico Clavellino (guionista-directora, membre del jurat de Bibliocurts 2016)

Es tracta d’un taller d’escriptura dinàmic, dirigit a tots aquells que estan desenvolupant un guió de curtmetratge de ficció i que estan buscant una opinió externa, i a tothom qui té ganes de compartir el procés d’escriptura o té un text guardat al calaix i vol donar-hi una segona oportunitat. El taller serà eminentment pràctic i hi participaran 8 persones amb un guió escrit o que estigui en procés d’escriptura. L’objectiu és posar en comú els dubtes i anticipar els possibles punts forts i febles de les històries, analitzar els texts de cadascú i plantejar preguntes i reflexions que puguin servir d’estímul per una possible reescriptura.

Places limitades. Inscripció tancada.

 

Dilluns 28 de novembre a les 18.30h

“Monstres i ‘cowboys’ en el cinema de baix pressupost”

A càrrec de Josep Lambies (crític i docent de cinema, membre del jurat de Bibliocurts 2016)

Poca gent sap que Steven Spielberg, l’increïble director de ‘Tauró’, va rodar les seves primeres pel·lícules amb una càmera domèstica i els seus companys dels ‘boy scouts’ com a actors, capaços de simular que, per exemple, l’aparcament d’una hamburgueseria de carretera era una regió de rocalloses al llunyà oest. Hi ha una subcultura molt extensa construïda al voltant del cinema casolà i de baix pressupost, des del lema ‘punk’ del ‘fes-t’ho tu mateix’ fins als temps de la crisi, que en terres ibèriques ha estimulat una nova inventiva, amb abanderats com Juan Cavestany i Carlos Vermut. Aquesta sessió serà un recorregut per les formes de producció més artesanes de tots els temps. Solucions brillants i pocs diners.

 

Dimecres 30 de novembre a les 18.30h

Acadèmies de crítica en festivals de cinema: una aproximació

A càrrec de Paula Arantzazu Ruiz (periodista, crítica de cinema i membre del jurat de Bibliocurts 2016)

Des del Talent Campus de la Berlinale o el Trainee Project del IFFR, el Locarno Critics Academy del Festival de Locarno, el Sarajevo Talent Campus del Festival de Sarajevo o el Campus del D’A de Barcelona…, ja són molts els festivals que aposten per oferir un programa de formació periodística i crítica. En la xerrada de Paula Arantzazu Ruiz s’aprofundirà en aquests programes acadèmics -quins són, què ofereixen i com accedir i treure’ls el màxim de rendiment- des d’una perspectiva professional i personal.

 

Dijous 1 de desembre / 18:30h

Cloenda del Festival

Lliurament de premis i projecció dels curts guanyadors.