super-8-taller

 

Taller de filmació i revelatge en Super-8

Divendres 24 i dissabte 25 de novembre 2017

La sessió del divendres es realitzarà a la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall (c/Sant Gervasi de Cassoles 85) i la del dissabte a Crater Lab (c/ Sant Guillem 17)

El resultat del taller es projectarà el dia de la cloenda de Bibliocurts 2017 a la sala d’actes de la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall.

Número de participants: 12

Si t’interessa participar en aquest taller has d’enviar el teu nom, cognom i telèfon a bibliocurts@gmail.com. Inscripcions obertes a partir de l’1 d’octubre. Activitat gratuïta.


Taller d’iniciació al Super-8 en el qual els participants aprendran a conèixer i utilitzar la seva càmera, filmant un exercici col·lectiu de rodatge i revelant la pròpia pel·lícula de forma artesanal. S’inicia amb un exercici d’edició en càmera per conèixer les possibilitats creatives del format. L’objectiu és la creació d’una pel·lícula col·lectiva en format analògic super-8, un format principalment amateur però que en mans d’artistes i cineastes es converteix en una eina creativament poderosa.

El taller s’estructura en 3 sessions. En la primera es farà una introducció a l’ús de les diferents càmeres i possibilitats de filmació i edició en càmera. En la segona sessió, es procedirà a crear mitjançant el rodatge lliure de guió mitjançant un estil d’escriptura automàtica d’imatges. La tercera sessió es destinarà al revelat artesanal de la pel·lícula Super-8 blanc i negre a les instal·lacions de Crater-Lab, un laboratori artesanal i independent que possibilita la creació DYS del cinema més artístic.

La organització subministrarà tots els materials necessaris per a la filmació, revelat i posterior projecció de la pel·lícula final. Igualment, els participants podran portar les seves càmeres per utilitzar-les o per conèixer millor el seu funcionament.

Aquest taller està dirigit a artistes, cineastes, estudiants i qualsevol persona interessada en la creació audiovisual i la materialitat fílmica.

El taller es realitza amb la col·laboració de CRATER-LAB, un nou espai de creació i “laboratori” cinematogràfic que pretén donar servei i formació en els diferents processos d’elaboració de projectes audiovisuals en format analògic en Super-8 i 16 mm, així com convertir-se en un punt de trobada dins de la creació i desenvolupament d’obres en format cinematogràfic en qualsevol de les seves formes.

Aquí pots descarregar el programa del taller: Taller SUPER 8 CraterLab_BiblioCurts_cat

www.crater-lab.org

LogoCrater

El taller l’impartirà Luís Macías, membre del col·lectiu CRÁTER i cofundador de CRATER-LAB, lloc on filma, revela i edita les seves pel·lícules. Reciclador d’imatges i emulsions, i investigador fílmic, ha impartit tallers en museus, centres d’art i escoles de cinema a Espanya i Amèrica del Sud. Les seves obres en format de cinema expandit i de cinema performatiu s’han vist a festivals i centre d’art a Barcelona (Loop, Europes, Primavera Sound, Sonar), A coruña (S8), Bilbao (MEM), Salvador de Bahía (Museo Arte Moderna), Belo Horizonte, Valdivia (Xile), Caracas (Cinemateca Nacional), Quito (Cine Ocho y Medio), Mèxic (Jornades de reapropació), Nova York (Millenium, Microscope Gallery), San Francisco (Ata Site. Crossroads, Cinemateque SF), Los Angeles (Echo Parck Film Center), Corea del Sud (EXIS).