Laura Ferrés

Laura Ferrés

Laura Ferrés (Barcelona, 1989). Directora, guionista i productora. Los Desheredados és el seu primer projecte després de la universitat. Estrenat a La Semaine de la Critique – Cannes 2017 on va guanyar el premi a Millor Curtmetratge, el Leica Cine Discovery Prize. Posteriorment nominat als European Film Awards 2017 i premiat com a Millor Curtmetratge als Premis Gaudí 2018 i també com a Millor Curtmetratge Documental als Premis Goya 2018, entre d’altres. El curtmetratge es va estrenar a disset sales a tot l’Estat Espanyol i és la primera vegada que un curt es presenta de manera autònoma, sense projectar-se conjuntament amb un llarg o altres curts. Actualment, és professora a l’ESCAC.

 

Mariana Hristova

Mariana photoMariana Hristova és una crítica de cinema, periodista cultural i programadora búlgara, especialitzada en el cinema dels països balcànics i d’Europa de l’Est. Col·labora a la revista KinoKultura.bgFilmsociety.bg i Miniguide.es, titular del premi de crítica de la pàgina web del cinema balcànic Altcine.com, jurat en diversos festivals. Actualment viu a Barcelona on programa cicles de pel·lícules d’Europa de l’Est i els Balcans, incloent-hi “Visions balcàniques”, el primer focus dels Balcans al Festival de Curtmetratges i Animació de MECAL a Barcelona (2015), el cicle cinematogràfic “Bulgària, la Invisible Europe” a Filmoteca de Catalunya i Filmoteca Espanyola (2016) i el focus búlgar durant MUCES a Segòvia (2017). Treballa també per al festival de cinema ” Eastern Neighbours” a la Haia, Països Baixos i el festival itinerant Balkans Beyond Borders.

Núria Perarnau i Soler

Foto Jurat Bibliocurts okNúria Perarnau i Soler (Barcelona, 1974) és actualment directora de la biblioteca pública Joan Miró de Barcelona, ha treballat gestionant i dinamitzant el fons de cinema de diverses biblioteques, on també hi ha coordinat alguns cinefòrums que s’hi han portat a terme. Forma part de l’equip de treball Prestatge de Cinema de la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Membre de Cineclub Manresa des de l’any 1998, ha col·laborat en diverses publicacions i mitjans.

Queralt Pons

Catalanfilms_Queralt_300pxQueralt Pons (Puig-reig,1992) és graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i ha realitzat una estada d’Erasmus a la Technische Hochschule Köln (Alemanya). Ha participat en diferents curtmetratges, a la webserie El mort viu (Ondas 2015 a la millor sèrie de ficció emesa a internet) i al llargmetratge Júlia ist (Biznaga de Plata a Millor Pel·lícula i Direcció al Festival de Màlaga). El 2014 va cursar nou mesos de pràctiques a Catalan Films & TV, on actualment treballa. És responsable del programa de promoció internacional del curtmetratge català, Shortcat i tècnica en mercats internacionals.