Es projectaran els documentals:
GOOGLE I EL CERVELL MUNDIAL
Direcció: Ben Lewis
Producció: Polar Star Films
La història del projecte més ambiciós mai concebut a Internet. L’any 2002, Google va començar a escanejar milions de llibres, en un intent de crear una enorme biblioteca global que emmagatzemés tots els llibres existents. Però van tenir una proposta encara millor: crear una forma millor d’intel·ligència, com ja havia previst HG Wells en el seu assaig de 1937 “El Cervell Mundial”. Però més de la meitat dels llibres escanejats tenien drets d’autor, i autors de tot el món van iniciar una campanya per parar a Google, que va culminar en els jutjats de Nova York l’any 2011. Una pel·lícula sobre els somnis, els dilemes i els perills d’Internet.
UNES ALTRES VEUS
Direcció: Sílvia Cortés Xarrié i Iván Ruiz Acero
Producció: TEAdir i Teidees Audiovisuals
És un documental sobre l’autisme a partir del testimoni de l’Albert, un jove de 21 anys diagnosticat de Síndrome d’Asperger. Les seves reflexions dins un laberint, les converses que manté amb un amic del seu poble i el viatge a Brussel·les amb la seva família per a visitar per primera vegada el Museu Tintin (una de les seves grans passions) ens apropen a la seva particular manera de viure i d’entendre el món.
Un món hostil descrit des de l’experiència, emotiva alhora que plena d’optimisme, de pares i mares de nens diagnosticats d’autisme. Un món estrany abordat pels psicoanalistes des de la subjectivitat, la singularitat i el respecte. Una mirada diferent sobre l’autisme que ens apropa a una altra manera d’estar al món i sobreviure-hi. Un cant al respecte i a la dignitat. Una qüestió de civilització i de drets humans.
CRAVAN VS CRAVAN
Direcció: Isaki Lacuesta
Producció: Mallerich Film Paco Poch
Al 1918, el poeta i boxejador Arthur Cravan desapareix al Golf de Mèxic sense deixar rastre. Actualment, un altre boxejador i artista, el director de cinema Frank Nicotra, inicia una investigació que el portarà rere les misterioses passes de Cravan des de Suïssa fins a Mèxic, passant per París, Londres i Barcelona, on va disputar un llegendari combat contra el campió del món dels pesos pesats, Jack Johnson, a la plaça Monumental.
Programació de la temporada de tardor
04 d’octubre – Biblioteca Francesca Bonnemaison
Documental: Google i el cervell mundial
Curtmetratge: e-Life, de Vibha D. M. i Mario DC Carbajosa (2016). 12’ (Ficció)
L’Eric, un pare que no pot superar la pèrdua del seu fill, recorre cada dia al programa e-Life per recuperar els moments viscuts, oblidant que pot perdre tot allò que li queda.
11 d’octubre – Biblioteca Francesca Bonnemaison
Documental: Unes Altres Veus
Curtmetratge: Toda una vida, de Rubén Tejerina (2017). 11’ (Ficció)
Tot a la vida acaba passant factura…
15 d’octubre – Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall
Documental: Google i el cervell mundial
Curtmetratge: Monday, de Candince Vallantin (2017). 8’35” (Ficció)
Aixafada per la seva rutina diària, una dona de negocis fa un salt de fe. La Clara està aclaparada per la seva feina i per la seva vida. Un dia, ofegant-se per l’ansietat, arriba finalment al seu punt de ruptura. Monday és una pel·lícula experimental que explora els límits de la narrativa amb la dansa, el moviment i el so.
22 d’octubre – Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall
Documental: Cravan vs Cravan
Curtmetratge: La Lección, de Hugo Gómez (2017). 13’ (Ficció)
El Javier és un prestigiós executiu a qui la vida somriu. Gaudeix del luxe i dels diners mentre pren decisions que contribueixen a la pobresa i l’explotació de famílies que, per ell, només són números. Tot canviarà quan aparegui l’Òscar, que li donarà una lliçó que mai no oblidarà.
30 d’octubre – Biblioteca El Clot-Josep Benet
Documental: Google i el cervell mundial
Curtmetratge: Trobar-te, de Pau Ortiz i Joan Burdeus (2017). 17’ 22” (Ficció)
El Ferran va a Genfind per trobar la seva parella genèticament perfecta i deixar enrere els mals records de les seves relacions anteriors.
07 de novembre – Biblioteca El Clot-Josep Benet
Documental: Unes Altres Veus
Curtmetratge: Llegar, de Francisco González Prada i Javier González Prada (2017). 4’ (Ficció)
Arribar…