Megacurt – Sessió 2

Dijous 23 de novembre, 19.00 h (76′)

Sala d’actes de la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall (Sant Gervasi de Cassoles, 85)

 Galatée à l'infini

Galatée à l’infini, de Julia Maura, Mariangela Pluchino, Maria Chatzi, Fátima Flores Rojas i Ambra Reijnen (2017). 17’ (Documental/Experimental)

Pigmalió, decebut de les dones del seu temps, decideix crear amb les seves mans una dona immaculada a l’altura de les seves expectatives i del seu rang. La criatura satisfaria els seus plaers i proveiria de mà d’obra el seu regne. Un assaig visual que tracta sobre la construcció discursiva del cos orgànic a través de la ginecologia, que fa servir el bisturí ideològic per modelar gèneres, desitjos i sexualitats.

 cenizo 01

Cenizo, de Jon Mikel Caballero (2016). 9’ (Ficció)

L’Ash, el pare de l’Ema, va fer una promesa molt important a la seva dona: protegir la casa de qualsevol amenaça. Però no és cap heroi, i cuidar de casa seva no és una aventura de ciència-ficció. Una altra mirada al drama dels desnonaments.

 FUGIT 1

Fugit, de Marta Bayarri (2016). 15’ (Ficció)

El Carles viatja en cotxe amb el Pol, el seu fill adolescent. Un succés inesperat canviarà el curs de les seves vides.

Vegeu el tràiler

 HUBOUNLUGAR_004

Hubo un lugar, d’Irene Garcés (2016). 14’ (Ficció)

El Carlos viu des de fa anys lluny del lloc on va créixer i de la seva família per aversió a la figura del seu pare. Quan aquest mor, el Carlos torna per enfrontar-se a la desaparició del progenitor i el que això suposa per a la seva germana i la seva mare.

Ringo 01

Ringo, d’Adrià Pagès Molina (2016). 13’ (Ficció)

La Irene és una adolescent que viu amb la seva mare, la Pilar, i la seva àvia, la Maria, en un pis d’un barri humil. Un bon dia, la Maria comença a comportar-se de forma estranya: està molt més alegre i bromista del que és habitual, explica anècdotes de joventut que inclouen concerts, excessos i groupies, fins que finalment declara: “Soc en Ringo Starr”. Preocupades, la Pilar i la Irene la porten al metge, que afirma que es tracta, sense cap dubte, d’un cas de demència senil. Però la Irene es resisteix a creure que la seva àvia hagi perdut el cap i comença a observar indicis que la porten a plantejar-se seriosament si és possible que l’esperit de Ringo Starr hagi posseït la seva àvia.

Estribillo 02

Estribillo, de César Tormo (2017). 4’ (Ficció)

Una adolescent assaja una cançó a la seva habitació mentre el seu pare l’escolta darrere la porta.

 sonrie 2

Sonríe, de Pablo Vara (2017). 3’ 41” (Ficció)

A l’Elena, avui, no li ve de gust somriure.