Barcelona en Curt – Sessió 1 

Dimarts 21 de novembre, 19.00 h (71′)

Sala d’actes de la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall (Sant Gervasi de Cassoles, 85)

Francisco Alegre 300px

Francisco Alegre, 41° 25’ 03.6” N 2° 09’ 54.5” E, d’Oscar Dhooge (2017). 27’ (Documental)

Els emigrants van arribar a la ciutat per forjar-se un futur millor. Van construir les barraques, casa seva, amb la mateixa cura que un carmen granadí. Els fills d’aquests treballadors van néixer a les barraques, als anys seixanta. Tenen el cor dividit. La seva infància ja no existeix, perquè els llocs on es van criar han desaparegut. Francisco Alegre, 41° 25′ 03.6″ N 2° 09′ 54.5″ E és un exercici de memòria. Retorna als seus protagonistes, fills de l’emigració, llocs de la infantesa. N’hi ha que ja tenen cinquanta anys i comencen a fer balanç de les seves vides.

Barcelona en black

Barcelona in black, de Manel Cebrian Macias (2016). 8’ (Documental/Experimental)

Poques ciutats han pogut dur a terme un canvi dràstic i complet de la seva imatge en tan poc temps mantenint intacte el seu esperit i atractiu. Barcelona in black és una història sobre Barcelona i la seva transformació al llarg dels últims trenta anys. Aquesta crònica urbana de Barcelona conserva l’essència i l’esperit, malgrat els canvis i les transformacions que hi han tingut lloc. Realitzat íntegrament en time-lapse, el film està dividit en tres capítols, cadascun dels quals descriu una versió diferent de Barcelona, totes igual d’autèntiques.

 Cala_laureles abajo

Calas para Eva, d’Ilune Diaz (2016). 14’ (Ficció)

La rutina de l’Eva canvia quan comença a rebre flors sense remitent. Només són unes flors… però despertaran en ella més que la simple curiositat.

Vegeu el tràiler


3a_Fotograma_Still_Renta_Antigua

Renta antigua, de Vicente Barella (2017). 16’ (Ficció)

La Carme és una senyora gran que viu atemorida, víctima de l’assetjament immobiliari. És l’última dels inquilins que viuen en un cèntric edifici de Barcelona amb una renda antiga. La Carme necessitarà tot el coratge per poder enfrontar-se a aquesta situació i sortir-ne il·lesa.

Vegeu el tràiler
VOL-VER A MIRAR (Encarna Sánchez Vargas)

Vol-ver a mirar, d’Encarna Sánchez Vargas (2015). 5’ (Documental)

L’univers del dit índex i les seves múltiples accions individuals, socials i històriques. A través d’un joc amb el dit índex, la directora ens mostra totes les coses que podem fer movent només un dit. Només movent un dit ens toquem el nas o assenyalem un país per conquerir-lo. Amb un mosaic multicultural de personatges, aquest Videovalor expressa de manera lúdica la importància del gest d’assenyalar. Una mirada crítica i contemporània sobre les conquestes europees.